Bruduppsättning

Bröllopsdagen är för en kvinna ofta den dag i livet då hon vill vara som allra vackrast. Allt från underkläder till smink, manikyr/pedikyr, skor och val av klänning har stor betydelse, men en av de allra viktigaste bitarna är ändå bruduppsättningen.
Traditionellt sett har man håret vackert uppsatt och dekorerat med blommor, slöja eller tiara/krona. Naturligtvis måste dekorationerna väljas med omsorg för att matcha resten av brudutstyrseln och ofta vill man göra en provuppsättning av bruduppsättningen innan dagen med stort D så att man vet att det man har valt passar och fungerar i praktiken.

Variationerna på bruduppsättning är lika många som det finns tillgång till i ens fantasi. Man kan bära håret i svallande lockar eller mindre korkskruvar, strama uppsättningar, halva uppsättningar eller romantiskt utsläppt. För att fästa en brudkrona i håret krävs en viss typ av uppsättningsteknik som duktiga frisörer ska känna till. Ofta krävs mängder av hårnålar och hårspray för att få bruduppsättningen att sitta under hela dagen och en del lackspray för att den ska glänsa ordentligt.

Man kan givetvis göra sin egen bruduppsättning, har man bara tid, tålamod och bra idéer så finns det inget som säger att man inte skulle klara det själv. Många kvinnor tycker dock att besöket till frisören och sminkösen är lyxstunder som hör bröllopsdagen till. Det är trots allt en enda dag i livet och är det inte just idag man ska få skämma bort sig så är det aldrig.

En bruduppsättning inklusive testomgång kostar en del och ofta vill man några dagar innan också färga och klippa håret så att det håller toppkvalitet inför den stora dagen. Det är viktigt att diskutera alltihopa med sin frisör och boka sina tider med god marginal.

Klippning
En bra klippning är viktigt för att upprätthålla en snygg frisyr.
Toning
Toning är ett färgalternativ för den som vill testa en ny hårfärg men inte riktigt vågar ta steget och färga håret permanent.
Hårförlängning
Hårförlängning blir allt vanligare och kallas ofta också extensions.
Bruduppsättning
Bröllopsdagen är för en kvinna ofta den dag i livet då hon vill vara som allra vackrast.
Slingor
Det finns olika typer av slingor, vVill man ljusa upp sitt hår så är slingor ett väldigt vanligt och snyggt alternativ
Färgning
Idag är vi många som färgar våra hår. Man kan efter en ganska kort behandling förändra hela sitt utseende och det är något som tilltalar oss i en värld där allting är i konstant förändring.
 
 

Tips

 
Det finns både tidningar och böcker som visa bruduppsättningar och på nätet kan man också hitta massor av inspiration. Se till att hitta en stil och frisyr som klär ditt ansikte och vill du ha en bruduppsättning med mycket volym så kan det vara en god idé att investera i lite löshår för att fylla ut.

Vaxa Mensvärk Parfyme Dreadlocks Eyeliner Copyright (c) 2008 Frissa.se Kontakta oss Oslo Thai Tjejresor