Färgning

Idag är vi många som färgar våra hår. Man kan efter en ganska kort behandling förändra hela sitt utseende och det är något som tilltalar oss i en värld där allting är i konstant förändring. Ena säsongen är det hett med brunetter och andra blondiner. Ibland ligger slingor rätt i tiden och andra gånger ska man ha en hel, jämn färg på håret. En skicklig frisör använder sällan bara en färg när hon färgar, även om resultatet ska bli jämnt, för små nyansskillnader skapar ett djup i färgen som är väldigt tilltalande.En färgning kan idag ljusa upp håret lite, en eller två nyanser. Det finns även hybrider av färger som fungerar lite som blekning, de kan ljusa upp håret relativt många steg, men vanligtvis krävs då väldigt stark väteperoxid som i sin tur sliter på håret. Denna typ av färg är vanlig att använda i t ex hårbotten på en färgad blondin som vill ljusa upp en mörk utväxt. Vid uppljusning ska man dock vara medveten om att hår alltid lägger till en varm nyans per uppljusningssteg, så ljusar man upp många steg blir håret gärna orange eller gult. Idag finns det dock fantastiska produkter på marknaden och en uppdaterad frisör vet vad som bör användas i dessa fall.

Att färga håret rött kräver också viss kunskap, röda färger har väldigt intensiva pigment och fäller i regel väldigt mycket i början. Vill man ha en intensiv röd nyans bör man vara medveten om att färgningen kommer att behöva göras om ett par gånger i ganska tät följd för att färgen verkligen ska sitta i ordentligt sedan. Det kan också vara smart att ha en handduk på huvudkudden och undvika ljusa plagg på överkroppen i början då den röda färgen har en tendens att fastna lite överallt.

Mörka färger brukar bli väldigt bra med färg, det finns hur många fantastiska nyanser som helst att välja på bland de många olika märkena. Särskilt fram emot vintern brukar vi bli sugna på lite murrigare färger och många gör sin första färgning med mörkare nyanser just på hösten och vintern. Mörkt hår klär de flesta, men är man väldigt ljus i sig själv, men ljusa fransar och bryn, så kan det se lite tillgjort ut. Är man ändå sugen på att bli brunett så kan man testa en ljusbrun toning som första steg, då är resan tillbaka inte lika svår om man skulle bli missnöjd.

Klippning
En bra klippning är viktigt för att upprätthålla en snygg frisyr.
Toning
Toning är ett färgalternativ för den som vill testa en ny hårfärg men inte riktigt vågar ta steget och färga håret permanent.
Hårförlängning
Hårförlängning blir allt vanligare och kallas ofta också extensions.
Bruduppsättning
Bröllopsdagen är för en kvinna ofta den dag i livet då hon vill vara som allra vackrast.
Slingor
Det finns olika typer av slingor, vVill man ljusa upp sitt hår så är slingor ett väldigt vanligt och snyggt alternativ
Färgning
Idag är vi många som färgar våra hår. Man kan efter en ganska kort behandling förändra hela sitt utseende och det är något som tilltalar oss i en värld där allting är i konstant förändring.
 
 

Bra att känna till:

 
En färgning kan idag ljusa upp håret lite, en eller två nyanser. Det finns även hybrider av färger som fungerar lite som blekning, de kan ljusa upp håret relativt många steg, men vanligtvis krävs då väldigt stark väteperoxid som i sin tur sliter på håret. Denna typ av färg är vanlig att använda i t ex hårbotten på en färgad blondin som vill ljusa upp en mörk utväxt

Vaxa Mensvärk Parfyme Dreadlocks Eyeliner Copyright (c) 2008 Frissa.se Kontakta oss Oslo Thai Tjejresor