Hårförlängning

Hårförlängning blir allt vanligare och kallas ofta också extensions. Det är inte i alla fall håret blir längre när man använder hårförlängning utan det är också ett effektivt sätt att göra håret tjockare och fylligare, eller skapa roliga effekter utan att behöva färga.
När man gör fylliga håruppsättningar brukar man idag använda sig av extensions eller hårförlängning för att skapa extra volym precis där man vill ha det. Få har så långt och tjockt hår att det räcker för en mastondontuppsättning, särskilt bland oss skandinaver.

Det finns otroligt många olika typer av hårförlängning och priserna varierar kraftigt. För det första beror det på den typ av hår man vill ha. Vill man ha äkta hår av hög kvalité, så får man vara beredd på att det kostar därefter, men har man tur så kan man återanvända håret vid nästa isättning. Det gäller att välja rätt färg och typ av hår vid en hårförlängning för att få ett verklighetstroget intryck. Här kan man behöva hjälp av en kunnig person inom området. Det finns också syntethår som kan vara riktigt verklighetstroget och det kan fungera om man bara ska använda det med clips och därmed kan ta ur det när man vill.

Metoderna för isättning av hårförlängning är ganska många. Det finns hårförlängning med clips, som man kan ta av och sätta i själv efter behag och det finns semipermanenta lösningar som antingen limmas eller flätas i av en frisör som är utbildad i hårförlängning. Semipermanent säger vi för att en hårförlängning aldrig är helt permanent, när håret växer så förs limknopparna eller den flätade linjen neråt och efter några centimeter bör hårförlängningen göras om. En hårförlängning rekommenderas man att göra om ungefär var tredje månad för att det egna håret ska hållas friskt. Låter man hårförlängningen sitta i längre så trasslar det nyutväxta håret ihop sig och skapar ett trassel som kan liknas vid dreadlocks.

Vissa frisörer vill att man själv köper löshåret och tar med sig, andra har ett sortiment av löshår som man kan välja bland, detta bör man ha klart för sig i förväg så att inga missförstånd uppstår.

 

Klippning
En bra klippning är viktigt för att upprätthålla en snygg frisyr.
Toning
Toning är ett färgalternativ för den som vill testa en ny hårfärg men inte riktigt vågar ta steget och färga håret permanent.
Hårförlängning
Hårförlängning blir allt vanligare och kallas ofta också extensions.
Bruduppsättning
Bröllopsdagen är för en kvinna ofta den dag i livet då hon vill vara som allra vackrast.
Slingor
Det finns olika typer av slingor, vVill man ljusa upp sitt hår så är slingor ett väldigt vanligt och snyggt alternativ
Färgning
Idag är vi många som färgar våra hår. Man kan efter en ganska kort behandling förändra hela sitt utseende och det är något som tilltalar oss i en värld där allting är i konstant förändring.
 
 

Viktigt att känna till

 
För att upprätthålla en hårförlängning är det viktigt att man sköter det rätt. Äkta löshår behöver återfuktas med bra produkter ofta, använd bra balsam och inpackningar för att hålla det fräscht. Tvätta håret i flätor och sov alltid med håret i fläta för att undvika att allt blir till en enda stor trasselboll som blir i det närmaste omöjlig att lösa upp. Frisören som gör hårförlängningen ger alltid tydliga hårvårdsinstruktioner och dessa bör följas.

Vaxa Mensvärk Parfyme Dreadlocks Eyeliner Copyright (c) 2008 Frissa.se Kontakta oss Oslo Thai Tjejresor