Klippning

En bra klippning är a och o för att upprätthålla en snygg frisyr. Det kan ta många år att hitta en riktigt bra frisör som förstår sig på ens hår och vad det behöver. Samtidigt bör han vara utbildad i formlära och kunna avgöra vad du klär i, både vad gäller estetiska förutsättningar och personlig stil.

Om du alltid har samma frisyr så känner du dig trygg om du hittar en frisör som är bra på just en sådan klippning, men om du är typen som gillar variation så är det viktigt att hitta en mångsidig frisör som klarar av olika typer av klippning lika bra. Man får testa sig fram i frisördjungeln och hellre lägga lite extra pengar på en riktigt duktig frisör som tar sig an ens klippning utan problem.

En kort frisyr kräver ganska regelbunden klippning om man vill att den ska underhållas på rätt sätt. Var sjätte vecka är en ganska bra tumregel, då har håret hunnit växa 1-1,5 centimeter.

Har man hår som lätt blir slitet, eller som är på utväxt men behöver fräschas upp regelbundet då det har utsatts för många kemiska behandlingar så behöver håret en klippning nästan lika regelbundet. Gå en gång varannan månad till en början och bestäm sedan tillsammans med frisören hur ofta det egentligen är nödvändigt att klippa topparna.

Långt hår bör klippas varje gång man upplever att topparna känns slitna, eller varje gång man utsätter håret för en kemisk process. Vissa hår tycks tåla nästan vad som helst utan att slitas medan andra klyvs bara av att man borstar det för ofta. Man får använda sina ögon och sunt förnuft, men minst en klippning i halvåret behövs för att håret ska kännas fräscht.

. Slitet hår kan åtgärdas enbart genom klippning. Hår är dött och kan inte läkas eller repareras, men med rätt hårvård och smart styling kan ett slitet hår manipuleras och ge intryck av att vara friskt och glänsande. Detta är dock temporärt och beror givetvis på graden av slitage. Vårdande inpackningar kan ge håret viss temporär styrka, men måste upprätthållas för att ha effekt.



Klippning
En bra klippning är viktigt för att upprätthålla en snygg frisyr.
Toning
Toning är ett färgalternativ för den som vill testa en ny hårfärg men inte riktigt vågar ta steget och färga håret permanent.
Hårförlängning
Hårförlängning blir allt vanligare och kallas ofta också extensions.
Bruduppsättning
Bröllopsdagen är för en kvinna ofta den dag i livet då hon vill vara som allra vackrast.
Slingor
Det finns olika typer av slingor, vVill man ljusa upp sitt hår så är slingor ett väldigt vanligt och snyggt alternativ
Färgning
Idag är vi många som färgar våra hår. Man kan efter en ganska kort behandling förändra hela sitt utseende och det är något som tilltalar oss i en värld där allting är i konstant förändring.
 
 

Frisyr

 
Att välja ny frisyr är inte det lättaste. Modet varierar och kanske får man ofta «goda råd» och tips om vad som skulle passa en, vilket kan bli problematiskt om tipsen inte låter likadant.



Vaxa Mensvärk Parfyme Dreadlocks Eyeliner Copyright (c) 2008 Frissa.se Kontakta oss Oslo Thai Tjejresor