Toning

Toning är ett färgalternativ för den som vill testa en ny hårfärg men inte riktigt vågar ta steget och färga håret permanent. De flesta toningar lägger sig som ett hölje runt håret och tvättas ur gradvis. Dock ska man vara medveten om att upprepade toningar ger viss permanent effekt och är man blond och tonar sitt hår mörkbrunt eller rött upprepade gånger så måste man i regel avfärga för att få bort all färg från hårstrået.Toning har den fördelen att den ger håret en rejäl inpackning samtidigt som en uppiggande färg. När toningen är klar har håret vanligtvis massvis av fantastisk lyster och glans. Toningar fungerar allra bäst för den som har opreparerat hår och vill ha en lite intensivare ton eller en ny nyans på håret som inte ligger allt för långt ifrån ens naturliga hårfärg.

Vad som kemiskt sett skiljer toning från riktig hårfärg är att en toning inte ska innehålla någon form av väteperoxid. Nu finns det givetvis många olika nivåer av färg och toningar och gråzonerna börjar bli ganska många. Till exempel de produkter som finns för hemmabruk och går under namnet toning i vanliga affärer är egentligen en form av lättfärg och stannar därmed i hårstrået, till skillnad från de flesta proffstoningar. I många fall kallas de intensivtoning, men oavsett namn så innebär det att de innehåller en mindre eller större del väteperoxid. En toning som är inhandlad i en vanlig matvarubutik och som är avsedd att appliceras hemma kan aldrig mäta sig med en salongstoning. Även om märket är samma så är salongsprodukter alltid bättre för håret än det man hittar i närbutiken, det är helt enkelt samma namn men olika innehåll. Så är man rädd om sitt hår så tonar man det hos en duktig frisör.Därmed är det inte sagt att en toning som görs hemma måste bli ful – inte alls! Är man duktig på att applicera och har koll på hur olika nyanser fungerar på ens utgångsläge så kan man chansa, ibland blir det strålande! Det är dock ett riskspel som man slipper om man går till en frisör som ska kunna garantera det resultat hon lovar.

En toning kan aldrig ljusa upp håret, man måste hålla sig till samma ljushetsläge eller mörkare för att toningen ska ha verkan. Ljushetsläget hittar du genom att jämföra ditt eget hår i en färgkarta. Därefter kan man givetvis leka med olika nyanser som t ex ask, guld, koppar eller mahogny.

Klippning
En bra klippning är viktigt för att upprätthålla en snygg frisyr.
Toning
Toning är ett färgalternativ för den som vill testa en ny hårfärg men inte riktigt vågar ta steget och färga håret permanent.
Hårförlängning
Hårförlängning blir allt vanligare och kallas ofta också extensions.
Bruduppsättning
Bröllopsdagen är för en kvinna ofta den dag i livet då hon vill vara som allra vackrast.
Slingor
Det finns olika typer av slingor, vVill man ljusa upp sitt hår så är slingor ett väldigt vanligt och snyggt alternativ
Färgning
Idag är vi många som färgar våra hår. Man kan efter en ganska kort behandling förändra hela sitt utseende och det är något som tilltalar oss i en värld där allting är i konstant förändring.
 
 

Viktigt att tänka på

 
Till sist en viktig kommentar till dig som vill använda toning på hår som har blekts eller permanentats och därmed öppnat hårstrået och påverkat dess inre struktur – en toning på sådant hår har en helt annan effekt än på «friskt» hår. Effekten kan bli att ingenting alls fastnar, att det tonas ojämnt, eller att det sätter sig riktigt ordentligt och inte kan tvättas ur. Har du sådant hår så bör du definitivt konsultera en frisör.

Vaxa Mensvärk Parfyme Dreadlocks Eyeliner Copyright (c) 2008 Frissa.se Kontakta oss Oslo Thai Tjejresor